{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VSTVBiH: Sudija općinskog suda u Bugojnu Anto Krajinović razriješen dužnosti

F
20.12.2007. u 11:13
0
0
VSTVBiH: Sudija općinskog suda u Bugojnu Anto Krajinović razriješen dužnosti
0
VSTVBiH: Sudija općinskog suda u Bugojnu Anto Krajinović razriješen dužnosti
Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) odbilo je žalbu tuženog Ante Krajinovića, sudije Općinskog suda u Bugojnu, kao neosnovanu i potvrdilo Odluku Drugostepene disciplinske komisije kojom je razriješen dužnosti.
Tuženi je posredstvom svog punomoćnika protiv drugostepene odluke blagovremeno izjavio žalbu VSTV-u BiH kao cjelini zbog povrede odredaba parničnog postupka te pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, s prijedlogom da VSTVBiH ukine nižestepene odluke i predmet vrati Prvostepenoj disciplinskoj komisiji, s tim da se prvostepeni postupak provede pred komisijom u izmijenjenom sastavu.

Razmatrajući žalbene navode tuženog izjavljene u žalbi na odluku Drugostepene disciplinske komisije, VSTVBiH je nakon uvida u prvostepeni i drugostepeni spis te sveobuhvatne rasprave, ocijenio da je prvostepeni disciplinski postupak proveden pravilno i u skladu sa Zakonom o VSTVBiH. To je Drugostepena disciplinska komisija u žalbenom postupku detaljno i jasno obrazložila u svojoj odluci.

Donošenjem ove odluke, sudiji Anti Krajinoviću je prestao mandat i odluka je konačna, s tim da Krajinović može pokrenuti sudski postupak preispitivanja ove odluke pred Sudom BiH, saopćeno je iz VSTV-a BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: