|

VSTVBiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

VSTVBiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija
0
F
FENA
9.2.2017. u 14:16
5
komentara
0

dijeljenja
VSTVBiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija VSTV (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) je, tokom drugog dana sjednice koja se održava 8. i 9. februara u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.
Na nivou Republike Srpske, imenovani su: Duško Miloica, na poziciju sudije i predsjednika Okružnog suda u Prijedoru; Dijana Mazalić Nović, na poziciju sudije i predsjednika Okružnog privrednog suda u Prijedoru; Mladen Mitrović, na poziciju tužioca i glavnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru i Samir Fehrić, na poziciju sudije Osnovnog suda u Srebrenici.

Na nivou Federacije Bosne i Hercegovine, imenovani su: Sanja Jaramaz-Dedić, na poziciju sudije Kantonalnog suda u Sarajevu; Adnan Baručija, na poziciju sudije Kantonalnog suda u Zenici; Merima Lukanović, na poziciju sudije Kantonalnog suda u Tuzli; Nermina Omazić, na poziciju sudije Općinskog suda u Tuzli i Damir Baraković, na poziciju dodatnog sudije Općinskog suda u Tuzli.

Pri donošenju Odluke o imenovanju VSTVBiH uzeo je u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti, ugleda i rukovodnih i organizacijskih sposobnosti.

Novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija će stupiti na dužnost 1. marta ove godine, saopćeno je iz VSTVBiH.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...