|

VSTV: Odbijena disciplinska tužba protiv sutkinje Općinskog suda u Tuzli

VSTV: Odbijena disciplinska tužba protiv sutkinje Općinskog suda u Tuzli
0
F
FENA
21.12.2007. u 11:34
0
komentara
0

dijeljenja
VSTV: Odbijena disciplinska tužba protiv sutkinje Općinskog suda u Tuzli
Prvostupanjsko disciplinsko povjerenstvo za suce Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) donijelo je odluku kojom se odbija disciplinska tužba protiv Admire Sejranić (tužena), sutkinje Općinskog suda u Tuzli, saopćeno je iz VSTV-a.
Ured disciplinskog tužitelja (UDT) pokrenuo je disciplinski postupak zbog navoda da je tužena tijekom postupanja u svojstvu uredujuće sutkinje u jednom kaznenom predmetu iskazala nemaran odnos prema radu tako što je u konkretnom slučaju postupila sa zakašnjenjem od dva i pol mjeseca.

"Imajući u vidu nepobitnu preopterećenost predmetima i radnim obvezama tužene, u periodu kad je postupala u konkretnom kaznenom predmetu, Prvostupanjsko disciplinsko povjerenstvo smatra kako se ovo kašnjenje može pravdati enormnom radnom opterećenošću tužene u ovome periodu. Premda je u konkretnom slučaju tužena propustila dostaviti žalbu na odgovor, prekoračivši zakonski rok za dva i pol mjeseca, čitav rad tužene u ovome razdoblju se ne može okarakterizirati nemarnim", navodi se.

"Naprotiv, tužena je u postupku dokazala i prezentirala dokaze kako je u ovom razdoblju ostvarila natprosječno dobre rezultate rada i prebacila postojeću normu za 30 posto, što pobija navode tužbe kako je tužena bila nemarna u obnašanju svojih službenih obveza", ističe se.

Prvostupanjsko disciplinsko povjerenstvo smatra kako je u dokaznom postupku utvrđeno da je tužena izuzetno produktivna i odgovorna sutkinja, te kako utvrđeni pojedinačni propust u radu, koji nije imao bilo kakve štetne posljedice po stranke u postupku, ne može predstavljati navedeni disciplinski prekršaj.

"Protiv ove odluke stranke u postupku mogu izjaviti žalbu Drugostupanjskom disciplinskom povjerenstvu VSTVBiH u roku od 15 dana od dana određenog za preuzimanje ove odluke u prostorijama VSTVBiH", navodi se u saopćenju.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.