{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VSTV: Imenovani nosioci pravosudnih funkcija

F
22.6.2012. u 12:33
0
0
VSTV: Imenovani nosioci pravosudnih funkcija
0
VSTV: Imenovani nosioci pravosudnih funkcija
Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH (VSTVBiH) je na sjednici 21. juna u Sarajevu donijelo odluke o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.
Slavko Marić imenovan je na poziciju sudije Vrhovnog suda Federacije BiH, Nevenka Milosavljević-Jančić - na poziciju sutkinje Vrhovnog suda FBiH, Božidarka Dodik - na poziciju dodatnog sudije Vrhovnog suda FBiH i Suada Salkić - na poziciju federalne tužiteljke u Federalnom tužilaštvu BiH.

Pavo Radoš imenovan je na poziciju tužioca u Tužilaštvu Brčko Distrikta BiH i Nazif Felić - na poziciju zamjenika glavnog tužioca u Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.

Na pozicije tužioca u Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona imenovani su Selma Kišić, Ganijeta Arifhodžić, Lejla Gazibegović-Begović, Jasmina Mujezinović i Dražen Miličević.

Na pozicije tužioca u Kantonalnom tužilaštvu Sarajevskog kantona imenovani su Željka Radovanović, Jasmina Omićević, Ivana Petković, Šejla Herceglija i Jasmin Džaferović.

Mirko Miličević imenovan je na poziciju tužioca u Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Pri donošenju odluka o imenovanju VSTVBiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje, odnosa s radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti, ugleda i iskustva na rukovodećim poslovima.

Novoimenovane sudije, tužioci i zamjenik glavnog tužioca u Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona na dužnost će stupiti 1. septembra.

Dodatni sudija Vrhovnog suda FBiH Božidarka Dodik je imenovana na mandat od dvije godine, a na dužnost će stupiti 1. jula.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: