|

VSTV: Danas ročište u postupku protiv Gorana Salihovića

VSTV: Danas ročište u postupku protiv Gorana Salihovića
0
F
FENA
13.2.2017. u 08:57
15
komentara
0

dijeljenja
VSTV: Danas ročište u postupku protiv Gorana Salihovića Foto: Arhiv/Klix.ba
Ročište pred Prvostepenom disciplinskom komisijom Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH (VSTVBiH) u postupku koji se vodi protiv Gorana Salihovića, suspendiranog glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH, bit će održano danas.
Predhotno ročište je bilo zakazano 31. januara, ali je odgođeno zbog bolesti Salihovića. Tada su prvi svjedoci disciplinskog tužioca, koji je predložio saslušanje, trebala biti četiri tužioca Tužilaštava BiH - Božo Mihajlović, Dubravko Čampara, Mirza Hukeljić i Eldina Biuk.

Ured disciplinskog tužioca tereti Salihovića da je propustio da traži svoje izuzeće u predmetima kada je postojao sukob interesa, da se upustio u neprimjerene kontakte sa sudijom ili strankama u postupku, omogućio vršenje dužnosti tužioca osobama koje za to nisu zakonom ovlaštene, miješao se u postupanje sudije ili tužioca…

Među prekršajima je navedeno i namjerno davanje lažne ili nedovoljne informacije u vezi s prijavama za radno mjesto, disciplinskim stvarima, pitanjima unapređenja i napredovanja u službi ili bilo kojim drugim pitanjima koja su u nadležnosti VSTV-a, te svojim ponašanjem doveo u pitanje povjerenje javnosti u nepristrasnost i kredibilitet Državnog tužilaštva.

Salihović je navode disciplinskog tužioca odbacio kao netačne.

Uporedo s disciplinskim postupkom, Tužilaštvo BiH vodi krivičnu istragu protiv Salihovića.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...