{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VSTV BiH: Izrečena disciplinska mjera sudiji Osnovnog suda Brčko Muhamedu Avdiću

F
1.2.2007. u 10:38
0
2
VSTV BiH: Izrečena disciplinska mjera sudiji Osnovnog suda Brčko Muhamedu Avdiću
0
VSTV BiH: Izrečena disciplinska mjera sudiji Osnovnog suda Brčko Muhamedu Avdiću
Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) odbilo je kao neosnovanu žalbu sudije Muhameda Avdića i potvrdilo odluku Drugostepene disciplinske komisije o izricanju disciplinska mjere smanjenja plate za iznos od 10 posto za period od 4 mjeseca, saopćeno je iz VSTV BiH.
Nakon što je Ured disciplinskog tužioca otvorio istragu po službenoj dužnosti i podnio disciplinsku tužbu protiv sudije Avdića, Prvostepena disciplinska komisija je utvrdila da je tuženi odgovoran za disciplinski prekršaj neopravdanog kašnjenja u izradi sudskih odluka u 14 predmeta, što je rezultiralo odugovlačenjem postupka.

Na ovu odluku tuženi je blagovremeno izjavio žalbu, s prijedlogom da se pobijana odluka ukine u dijelu u kojoj je oglašen odgovornim, te da se disciplinska tužba za prekršaj odbaci kao nedopuštena.

Drugostepena disciplinska komisija provjerila je žalbene navode tuženog i ocijenila da su njegovi prigovori u potpunosti neosnovani, te potvrdila odluku Prvostepene disciplinske komisije.

Razmatrajući žalbu izjavljenu na drugostepenu disciplinsku odluku, VSTV BiH je utvrdio da su žalbeni navodi isti kao i oni izjavljeni na prvostepenu disciplinsku odluku, a koji su već razmatrani, i po ocjeni Vijeća, pravilno odbijeni kao neosnovani od Drugostepene disciplinske komisije. Odluka VSTV BiH je konačna.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: