{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VSTV BiH: Izrečena disciplinska mjera sudiji Osnovnog suda Brčko Muhamedu Avdiću

F
1.2.2007. u 10:38
0
2
VSTV BiH: Izrečena disciplinska mjera sudiji Osnovnog suda Brčko Muhamedu Avdiću
0
VSTV BiH: Izrečena disciplinska mjera sudiji Osnovnog suda Brčko Muhamedu Avdiću
Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) odbilo je kao neosnovanu žalbu sudije Muhameda Avdića i potvrdilo odluku Drugostepene disciplinske komisije o izricanju disciplinska mjere smanjenja plate za iznos od 10 posto za period od 4 mjeseca, saopćeno je iz VSTV BiH.
Nakon što je Ured disciplinskog tužioca otvorio istragu po službenoj dužnosti i podnio disciplinsku tužbu protiv sudije Avdića, Prvostepena disciplinska komisija je utvrdila da je tuženi odgovoran za disciplinski prekršaj neopravdanog kašnjenja u izradi sudskih odluka u 14 predmeta, što je rezultiralo odugovlačenjem postupka.

Na ovu odluku tuženi je blagovremeno izjavio žalbu, s prijedlogom da se pobijana odluka ukine u dijelu u kojoj je oglašen odgovornim, te da se disciplinska tužba za prekršaj odbaci kao nedopuštena.

Drugostepena disciplinska komisija provjerila je žalbene navode tuženog i ocijenila da su njegovi prigovori u potpunosti neosnovani, te potvrdila odluku Prvostepene disciplinske komisije.

Razmatrajući žalbu izjavljenu na drugostepenu disciplinsku odluku, VSTV BiH je utvrdio da su žalbeni navodi isti kao i oni izjavljeni na prvostepenu disciplinsku odluku, a koji su već razmatrani, i po ocjeni Vijeća, pravilno odbijeni kao neosnovani od Drugostepene disciplinske komisije. Odluka VSTV BiH je konačna.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: