|

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija na nivou FBiH i RS-a

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija na nivou FBiH i RS-a
6
I. Č.
16.10.2019. u 15:53
7
komentara
6

dijeljenja
VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija na nivou FBiH i RS-a Foto: T.S./Klix.ba
Članovi Visokog sudskog i tužilačkog vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) su na današnjoj sjednici odlučivali o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini koji će na dužnost stupiti 1. novembra 2019. godine.
Na poziciju predsjednika Općinskog suda u Zenici imenovana je Dženana Brković, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Ljubuškom Ankica Čuljak, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Srebreniku Muhamed Vejzović i na poziciju predsjednika Općinskog suda u Velikoj Kladuši Jasmina Miljković.

Na poziciju zamjenika glavnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini imenovan je Muhamed Gruhonjić i za zamjenika glavnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu Stanko Nuić.Sjednicu VSTV-a su, osim imenovanja navedenih funkcionera na nivou BiH, FBiH i RS-a, obilježile maratonske pauze i nešto kraće besjede.

"VSTV BiH je pri donošenju odluka o imenovanju uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje", saopćeno je iz VSTV-a BiH.

Novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija će stupiti na dužnost 1. novembra 2019. godine.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...