{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VSTS BiH: Nedžad Popovac dodatni sudija u Sudu BiH

S
14.7.2011. u 17:23
0
0
VSTS BiH: Nedžad Popovac dodatni sudija u Sudu BiH
0
VSTS BiH: Nedžad Popovac dodatni sudija u Sudu BiH
Tužilaštvo BiH
Visoki sudski i tužilački savjet BiH (VSTS BiH) imenovao je Nedžada Popovca za dodatnog sudiju u Sudu BiH i Velibora Miličevića za sudiju u Osnovnom sudu Brčko distrikta.
Na dvodnevnoj sjednici VSTS-a, koja je danas okončala rad, imenovane su i sudije u Okružnom sudu u Banjoj Luci - Blagoje Dragosavljević, Sunita Šukalo i Sanja Stefanović.

Na sjednici su izvršena i imenovanja za pozicije u Federaciji BiH (FBiH). Na poziciju tužioca u Tužilaštvu FBiH imenovan je Sead Kreštalica, dok je na poziciju stručnog saradnika u Opštinskom sudu u Sanskom Mostu izabran Haris Beganović.

Na pozicije stručnog saradnika u opštinskim sudovima u Velikoj Kladuši, Tuzli, Kaknju, Travniku i Sarajevu imenovani su Alen Lukač, Asmira Bešić, Muris Sakić, Amir Sobo, Ana Soldo, Saša Eraković, Mirela Čajić i Ajna Avdispahić-Đonko.

Pri donošenju Odluke o imenovanju VSTS BiH, između ostalog, uzeo je u obzir stručno znanje, radno iskustvo i radne rezultate, te stručne sposobnosti imenovanih zasnovanih na dosadašnjim rezultatima u karijeri, saopšteno je iz VSTS-a.

Imenovani nosioci pravosudnih funkcija na dužnost će stupiti 1. septembra, osim dodatnog sudije u Sud BiH, koji stupa na dužnost 1. avgusta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: