{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vrijeme obaveznog srednjeg obrazovanja

S
Sarajevo-x.com
29.3.2012. u 12:38
0
1
Vrijeme obaveznog srednjeg obrazovanja
0
Vrijeme obaveznog srednjeg obrazovanja
Vrijeme koje je pred nama mora biti vrijeme obaveznog srednjeg obrazovanja i dostizanja evropskih standarda kada je u pitanju odnos između broja učenika u stručnim školama i gimnazijama.
Shodno takvim opredjeljima moramo pravovremeno riješiti prostorne potrebe, daljnje opremanje škole i prioritetno riješti problem prostora za izvođenje nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja.

JU Gimnazija Dr. Mustafa Kamarić je to uradila, ali će u nastavku biti još savremenija škola za kvalitetno obrazovanje učenika. U tom pravcu, pored obrazvnog segmenta kroz dosljednu realizaciju nastavnih planova i programa, posebnu pažnju treba posvetiti jačanju samopouzdanja i razvoju ličnosti, kao i sposobnostima, znanju, vrijednostima i stavovima koji će mladoj osobi pomoći da se kvalitetno pripremi za nastavak školovanja i osposobi da može po završetku školovanja, ukoliko ne upiše fakultet, odgovoriti svim zahtjevima poslodavca te u konačnici postati obrazovan, kreativan i koristan član društva.

"Kao škola, također, ćemo u okviru svojih mogućnosti raditi na promovisanju i stvaranju savjesnog i aktivnog građanstva, afirmisanju i jačanju privrednih kapaciteta te biti jedan od faktora podrške razvijanju BiH u modernu i naprednu evropsku državu", poručili su iz te škole.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: