Josip Perić
0

Vrijeme je za ukidanje ovakve Federacije BiH

SRNA
Predsjednik Kluba hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Josip Perić ocijenio je da je posljednji potez bošnjačkih ministara u federalnoj Vladi pokazao da je njihova dosadašnja politika bila usmjerana na minoriziranje Hrvata kako bi oni bili protjerani iz ovog entiteta, te istakao da je vrijeme za ukidanje "ovakve FBiH".

Perić je potvrdio da je postigao saglasnost sa predsjednikom Doma naroda federalnog Parlamenta Stjepanom Krešićem za održavanje sastanka svih hrvatskih političkih predstavnika, na kojem će biti definisana nova politika u FBiH, kako bi se vidjelo ko je zaista iskreno opredijeljen za zaštitu hrvatskih nacionalnih interesa.

Perić, koji je potpredsjednik stranke HSP Đapić - Jurišić i poslanik u Skupštini Livanjskog kantona, smatra da Hrvati nemaju strategiju, te da je nakon istupanja hrvatskih ministara iz Vlade FBiH potrebno konkretno definisati novu hrvatsku političku strategiju u tom entitetu.

On je za mostarski "Dnevni list" ocijenio da će se nakon sastanka predstavnika svih hrvatskih stranaka napokon pokazati ko je za zaštitu hrvatskih nacionalnih interesa, a ko je do sada "trgovao" sa SDA, što se na kraju "obilo o glavu" Hrvatima.