UG Akcija građana
0

'Vrijeme je da se probudimo, vrijeme je za akciju'

Sarajevo-x.com
Udruženje Akcija Građana krenulo je u, kako najavljuju, odlučnu akciju protiv vlastodržaca, zajedno sa svim drugim udruženjima koja se bore za bolje sutra svih.

"Podržavamo inicijativu Saveza samostalnih sindikata BiH i stavove dogovorene na sastanku 18. decembra 2008., kao i na sastanku koordinacione grupe od 23.12.2008." stoji u saopštenju za javnost ovog udruženja.

"Želimo reći da ćemo sve svoje naredne aktivnosti i kapacitete u potpunosti posvetiti djelovanju u tom pravcu te time stati rame uz rame sa sindikatima i NVO-ima, te svim drugim dobronamjernim snagama ove zemlje. Ne smijemo propustiti ovu priliku da pokažemo da znamo gdje leži naša snaga: u našoj ljubavi prema BiH, u našoj spremnosti da se za nju i borimo! Za naše bolje sutra neće se izboriti ni međunarodna zajednica a niti domaći političari, barem je to do sada kristalno jasno! Prošlo je vrijeme kada smo čekali da neko drugi riješi naše probleme, prošlo je vrijeme šutnje, vrijeme trpljenja poniženja, čekanja! Vrijeme je da se probudimo!" poručili su i pozvali sve nevladine organizacije, neformalne grupe i pojedince da javno i direktno podrže front koji se formira te da ih kontaktiraju na [email protected].