{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vrijeme je da narodi u BiH rade na suživotu

F
28.8.2008. u 15:58
0
1
Vrijeme je da narodi u BiH rade na suživotu
0
Vrijeme je da narodi u BiH  rade na suživotu
„Vrijeme je da narodi u BiH umjesto što žive jedni pored drugih porade mnogo više na obnovi suživota“, ocijenio je predsjednik vlade njemačke savezne pokrajine Donje Saksonije Christian Wulff nakon sastanka s banjalučkim biskupom Franjom Komaricom.
On je rekao da se, nakon obilaska BiH, uvjerio da postoji mnogo potencijala za ekonomski razvoj u energetici, poljoprivredi i turizmu i da su to resursi kojima treba privući strane investitore i ekonomski ojačati državu.

Istakavši da je dosta toga urađeno nakon rata, Wulff je dodao da BiH treba još mnogo da radi i na prevazilaženju ratnih trauma i na jačanju privrede.

Premijer Donje Saksonije je naglasio i da je BiH mjesto u društvu zemalja Evropske unije. Pozvao je bh. dužnosnike da se više angažuju na bržem priključenju toj asocijaciji.

Banjalučki biskup Komarica je rekao da je situacija u BiH zabrinjavajuća te da se pomaci u normalizaciji funkcioniranja države jedva i vide.

Komarica je naglasio da je BiH „već dvanaest godina pod patronatom OHR-a i visokog predstavnika s velikim kompentencijama, ali boljitak se ne vidi“.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: