{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Vrijeme je da Lajčaka zamijeni novi visoki predstavnik"

F
FENA
24.9.2008. u 18:13
0
0
"Vrijeme je da Lajčaka zamijeni novi visoki predstavnik"
0
"Vrijeme je da Lajčaka zamijeni novi visoki predstavnik"
Rukovodstvo SDP-a je danas posjetilo Srebrenicu gdje je održan skup na kome je predstavljen Hakija Meholjić, kandidat SDP-a za načelnika općine Srebrenica, saopćeno je iz ove stranke.
Pored pružanja podrške Meholjiću i SDP-u Srebrenice, predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija se direktno osvrnuo na današnji istup Miroslava Lajčaka kojim je izjavio da ga odnos Banja Luke i Sarajeva sve više podsjeća na odnos Podgorice i Beograda prije razdruživanja.

Lagumdžija je podcrtao da Lajčakov mandat nije da dijeli nego da ujedinjuje zemlju u svim njenim sferama, ta da, ako mu se pričinjava mandat koji je imao u Crnoj Gori, pod hitno treba da ode iz naše zemlje, a da u BiH dođe novi visoki predstavnik koji će za razliku od Lajčaka raditi na integraciji zemlje, što je popraćeno velikom podrškom građana Srebrenice.

Imajući u vidu ozbiljnost Lajčakove izjave, i do sada demonstriranu prećutnu želju da olakša produbljivanje podjela u BiH, PIC mora reagovati i izaći sa jasnim stavom o ulozi sadašnjeg visokog predstavnika u događanjima u BiH.

Država BiH je neupitna i trajna, sa ili bez Lajčakove pomoći, i pored toga što doprinosi stvaranju negativne atmosfere u BiH, Lajčak ovakvim ponašanjem samo ohrabruje vladajuću šestorku da nastavi sa usporavanjem ključnih reformi koje nas vode ka članstvu u EU, kaže se u saopćenju SDPBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: