BiH
33

Vrijedne ruke: Mališani uz pomoć šumara zasadili višnju u dvorištu vrtića

Piše: M. Radanović
(Foto: Klix.ba)
Nakon uspješne akcije povodom Svjetskog dana šume (21. marta) Centar za šume (CEFOR) je danas organizovao druženje sa djecom povodom Dana životne sredine.

Druženje je organizovano u vrtiću u Lazarevu, a program rada ove akcije obuhvatao je razgovor sa djecom predškolskog uzrasta, kao nosioca budućnosti. Mališani su putem video prezentacije, pjesme i priče naučili kako čuvati šumu i zašto su one važne.

"Dječica brzo i bez teškoća usvajaju znanja i ideje. Upravo zato CEFOR vrijedno radi na akcijama kao što su ove, da bi se tako mladim bićima razvila ljubav prema šumi i životnoj sredini. To nije jednostavan posao, jer je potrebno pronaći odgovarajuću terminologiju koju djeca razumiju. Na sreću u djeci postoji mehanizam koji prepoznaje iskrenost pristupa njima, a to je adut koji mi koristimo da bi se približili tim budućim nosiocima društva", rekao je član CEFOR-a Nikola Karić.

Nakon prezentacije kojom su djeca bliže upoznata sa značajem šuma i životne sredine, zajedno sa šumarima posadili su višnju u dvorištu vrtića što je za njih predstavljalo iskrenu radost.