{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vrijedne ruke: Mališani uz pomoć šumara zasadili višnju u dvorištu vrtića

5.6.2014. u 13:44
33
0
Vrijedne ruke: Mališani uz pomoć šumara zasadili višnju u dvorištu vrtića
33
Nakon uspješne akcije povodom Svjetskog dana šume (21. marta) Centar za šume (CEFOR) je danas organizovao druženje sa djecom povodom Dana životne sredine.
Druženje je organizovano u vrtiću u Lazarevu, a program rada ove akcije obuhvatao je razgovor sa djecom predškolskog uzrasta, kao nosioca budućnosti. Mališani su putem video prezentacije, pjesme i priče naučili kako čuvati šumu i zašto su one važne.

"Dječica brzo i bez teškoća usvajaju znanja i ideje. Upravo zato CEFOR vrijedno radi na akcijama kao što su ove, da bi se tako mladim bićima razvila ljubav prema šumi i životnoj sredini. To nije jednostavan posao, jer je potrebno pronaći odgovarajuću terminologiju koju djeca razumiju. Na sreću u djeci postoji mehanizam koji prepoznaje iskrenost pristupa njima, a to je adut koji mi koristimo da bi se približili tim budućim nosiocima društva", rekao je član CEFOR-a Nikola Karić.

Nakon prezentacije kojom su djeca bliže upoznata sa značajem šuma i životne sredine, zajedno sa šumarima posadili su višnju u dvorištu vrtića što je za njih predstavljalo iskrenu radost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: