{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vrijedne ruke: Mališani uz pomoć šumara zasadili višnju u dvorištu vrtića

5.6.2014. u 13:44
33
0
Vrijedne ruke: Mališani uz pomoć šumara zasadili višnju u dvorištu vrtića
33
Nakon uspješne akcije povodom Svjetskog dana šume (21. marta) Centar za šume (CEFOR) je danas organizovao druženje sa djecom povodom Dana životne sredine.
Druženje je organizovano u vrtiću u Lazarevu, a program rada ove akcije obuhvatao je razgovor sa djecom predškolskog uzrasta, kao nosioca budućnosti. Mališani su putem video prezentacije, pjesme i priče naučili kako čuvati šumu i zašto su one važne.

"Dječica brzo i bez teškoća usvajaju znanja i ideje. Upravo zato CEFOR vrijedno radi na akcijama kao što su ove, da bi se tako mladim bićima razvila ljubav prema šumi i životnoj sredini. To nije jednostavan posao, jer je potrebno pronaći odgovarajuću terminologiju koju djeca razumiju. Na sreću u djeci postoji mehanizam koji prepoznaje iskrenost pristupa njima, a to je adut koji mi koristimo da bi se približili tim budućim nosiocima društva", rekao je član CEFOR-a Nikola Karić.

Nakon prezentacije kojom su djeca bliže upoznata sa značajem šuma i životne sredine, zajedno sa šumarima posadili su višnju u dvorištu vrtića što je za njih predstavljalo iskrenu radost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: