{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vrijedna vatrogasna oprema iz Francuske uručena Federalnoj upravi civilne zaštite

2.12.2015. u 16:51
76
28
Vrijedna vatrogasna oprema iz Francuske uručena Federalnoj upravi civilne zaštite
76
Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) od danas je bogatija za vrijednu vatrogasnu opremu koju im je uz posredstvo ambasade Francuske uručila organizacija "Vatrogasci za međunarodne hitne slučajeve".
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Međunarodna organizacija "Vatrogasci za međunarodne hitne slučajeve" iz Francuske danas je uručila vrijednu vatrogasnu opremu Federalnoj upravi civilne zaštite.

"Riječ je o donaciji vatrogasne opreme, namijenjene za gašenje požara u zatvorenim prostorima. Oprema će biti raspoređena po općinama i kantonima u FBiH. Mi smo zadovoljni jer je riječ o veoma kvalitetnoj opremi, a kada je riječ o količini, dobili smo oko 300 kompleta razne opreme", istakao je direktor FUCZ-a Fahrudin Solak.

Ambasadorica Francuske u BiH Claire Bodonyi također je istakla zadovoljstvo što može uručiti vrijednu opremu, koja će koristiti u spašavanju života.

"Veoma sam sretna sam zbog ove donacije, a naročito jer je doniran i respiratorni aparat koji će pomoći u slučaju velikih poteškoća prilikom disanja i zagađenja zraka. Ovo je jedan dio saradnje i dobre volje koja je prisutna između dvije zemlje", istakla je ambasadorica Bodonyi.

Donatori iz Francuske su upriličili i kratku obuku uz savjete kako koristiti doniranu opremu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: