BiH
0

Vrijedna donacija "Dite" za porodicu Huseinbašić

FENA
Nakon što su bh. mediji upoznali javnost o rođenju trojki u porodici Huseinbašić, predstavnici Industrije deterdženata "Dita" Tuzla danas su mladim roditeljima na Klinici za ginekologiju uručili vrijednu robnu donaciju.

Kako navode u saopćenju za javnost predstavnici tuzlanske "Dite" donaciju je preuzela majka tri dječaka Nihada Huseinbašić, koja je zahvalila predstavnicima "Dite" na pruženoj pomoći.

«Dirnula nas je priča o porodici kojoj je konačno ispunjen dugogodišnji san. S porodicom Huseinbašić želimo podijeliti radost povodom rođenja njihovih trojki. Raduje nas što bebe dobro napreduju i što, na nama svojstven način, možemo doprinijeti njihovoj njezi. Ovo nije prvi put da radimo ovako nešto. Naime, u februaru prošle godine na sličan način obradovali smo i porodicu Mašić iz Maglaja i porodicu Penava iz Mostara, koji su također dobili trojke – i naravno, na ovome ne namjeravamo stati», izjavila je Irma Berbić, glasnogovornik "Dita" d.d.Tuzla, iskoristivši ovu priliku da animira i ostale kompanije koje su u mogućnosti da se odluče na ovakav ili sličan potez.

Slijedeći podatak da su oba roditelja nezaposlena, odnosno, prepoznavajući potrebu za osiguranjem pomoći roditeljima i njihovim trojkama, Industrija deterdženata "Dita" Tuzla donirala je značajne višemjesečne količine deterdženata za pranje rublja i higijenu uopće.