BiH
0

Vrhunski stručnjaci se vraćaju u KC Banja Luka

FENA
Četiri vrhunska stručnjaka vraćaju se u Klinički centar Banja Luka, čije novo rukovodstvo je postiglo dogovor o povratku dr. Aleksandra Lazarevića, dr. Stevana Bajića, dr Milene Brkić i dr. Diane Zorić.

"Ideja je da se najbolji banjalučki ljekari vrate u svoj banjalučki Klinički centar, da se dodatno poboljša zdravstvena zaštita i poveća povjerenje u Klinički centar Banja Luka, te da izgradimo ono što nam je svima cilj - Klinički centar kao referentnu ustanovu za cijelu RS", rekao je dr. Duško Račić, v.d. generalnog direktora najveće zdravstvene ustanove u RS.

Prof. dr. sc. med. Aleksandar Lazarević, subspecijalista kardiologije i začetnik interventne kardiologije u Republici Srpskoj, u Kliničkom centru radio je 17 godina, do 2008. godine kada je napustio ovu zdravstvenu ustanovu s pozicije načelnika Klinike za kardiovaskularne bolesti i počeo rad u svojoj privatnoj ordinaciji. U Klinički centar se vraća od oktobra ove godine.

Dr Stevan Bajić, pedijatar-kardiolog radio je u Kliničkom centru više od 16 godina nakon čega je 2011. godine napustio Klinički centar s tadašnje pozicije načelnika Klinike za dječije bolesti i otišao da radi u Sloveniju. Dr. Bajić se početkom juna ove godine vratio u Klinički centar Banja Luka kao jedini specijalista pedijatrijske kardiologije u ovoj ustanovi.

Također, i dr. Diana Zorić, specijalista psihijatrije, radila je u Kliničkom centru 16 godina do 2011. godine. Na Kliniku za psihijatriju Kliničkog centra Banja Luka vratila se početkom juna kao jedini licencirani terapeut za bihevioralnu terapiju u Republici Srpskoj.

Dr. Milena Brkić, subspecijalista-endokrinolog u Kliničkom centru Banja Luka radila je od 1998. do juna 2012. godine, kada je napustila Klinički centar i započela privatnu praksu. Dr. Brkić se u Klinički centar Banja Luka vratila od početka juna ove godine.

Rukovodstvo Kliničkog centra Banja Luka od preuzimanja dužnosti počelo je pregovore o povratku s najboljim banjalučkim ljekarima, a razgovori će biti obavljeni sa svim vrhunskim medicinskim stručnjacima koji su u prethodnom periodu napustili tu zdravstvenu ustanovu.