U toku pregovori
46

Vreto: Ko garantuje da će Uk ostati premijer KS, niko nije nedodirljiv u rekonstrukciji vlade

B. R.
Elvis Vreto, zastupnik u Skupštini KS (Foto: I. L./Klix.ba)
Elvis Vreto, zastupnik u Skupštini KS (Foto: I. L./Klix.ba)
Zastupnik NiP-a u Skupštini Kantona Sarajevo Elvis Vreto je poručio da ni kantonalni premijer Nihad Uk (NS) nije nedodirljiv u izglednoj rekonstrukciji Vlade Kantona Sarajevo.

Najavio je da u rekonstrukciji neće biti zamijenjeni samo ministri iz SBiH Almir Bečarević i Emir Dedović, već i pojedini drugi ministri. Na pitanje koja su to ostala ministarstva koja će biti rekonstruisana, odgovorio je da se to odnosi i na Ministarstvo nauke, visokog obrazovanja i mladih.

Govoreći u emisiji "Polis" TVSA o radu aktuelne Vlade Kantona Sarajevo, rekao je da su primjećeni pojedini nedostaci u njenom radu. Vreto je naglasio da nije garantovano da će Uk ostati premijer nakon rekonstrukcije.

"Ko garantuje da će premijer biti Uk? Ne znači da neće biti premijer, ali stranački organi (NiP-a, SDP-a i NS-a) će u četvrtak (14. septembra) donijeti odluke. Ako se ide u rekonstrukciju, premijer Uk nije nedodirljiv u tom procesu, niti bilo koji drugi ministar", kazao je Vreto.

Naveo je da je NiP zadovoljan radom svojih ministara u Vladi Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, u toku su pregovori o rekonstrukciji Vlade Kantona Sarajevo koja će značiti isključivanje SBiH. Vjerovatno je da će novu skupštinsku većinu činiti NiP, SDP, NS, Za nove generacije i nezavisni zastupnici Redžo Lemezan, Admela Hodžić i Elza Gaković.