Peticije
0

Vratite "Vječnu svjetlost" na Kapiju

Sarajevo-x.com
Jučer je u centru grada na tuzlanskom Korzu počelo potpisivanje peticije za vraćanje "Vječne svjetlosti" na Kapiju, a organizovana je od strane Udruženja građana "Multi" Tuzla.

Kao što je i najavljeno na press konferenciji UG "Multi" Tuzla, jučer je pokrenuto potpisivanje peticije kroz koju građani Tuzle mogu dati svoj stav da li žele ili ne da se "Vječna svjetlost" vrati na Kapiju. Potpisivanje peticije se odvijalo u vremenu od 16 do 18sati na platou kod Meše i Ismeta. Peticiju je za samo dva sata potpisalo nekoliko stotina građana Tuzle.

Članovi UG "Multi" Tuzla žele istrajati u svom zahtjevu te će Incijativu za vraćanje "Vječne svjetlosti" na Kapiju i peticiju (kao podršku građana incijativi) uputiti Općinskom vijeću Tuzla za iduću redovnu sjednicu kako bi vijeće dalo svoj stav.

Potpisivanje peticije će biti nastavljeno u ponedeljak u vremenu od 08 do 10h - te od 14 do 16 sati. Ovim putem pozivamo sve građane Tuzle da se pridruže i pomognu ovim mladim ljudima da konačno Tuzli vrate njene "Snopove nezaborava" na spomen obilježje na Kapiji.