{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Vratite Vječnu svjetlost na Kapiju"

S
27.9.2009. u 18:33
0
6
"Vratite Vječnu svjetlost na Kapiju"
0
"Vratite Vječnu svjetlost na Kapiju"
Vječna svjetlost
Ovih dana pokrenuto je više građanskih incijativa, putem medija, pa i facebook-grupa, da se na Kapiju vrati “Vječna svjetlost”.
"Svima nama je poznato šta ta svjetlost predstavlja. Gorila je svaku noć od 20: 55h i to 71 minutu što je obilježavalo sedamdest i jedan izgubljeni, nevini, život na tuzlanskoj Kapiji. Jednoga dana to je prestalo", stoji u saopćenju Udruženja građana "Multi" iz Tuzle.

Udruženje građana “Multi” podržava svaku akciju građana, NVO i drugih, koji se bore da se “Vječna svjetlost” vrati Kapiji i na taj način, građane Tuzle, svaku noć, i dalje podsjeća na ono što se desilo, te da se nikada ne zaboravi.

Ovo Udruženje traži od općine Tuzla i nadležnih službi, da u roku od sedam dana postave “Vječnu svjetlost”, te da je nikada više ne ugase.

Ukoliko se to ne desi, UG “Multi” će pokrenuti akciju skupljanja dobrovoljnih novčanih priloga od strane građana Tuzle, te na taj način zajedno sa građanima pokušati dati ovom gradu i nevinim žrtvama Kapije ono što zaista zaslužuju, “Vječnu svjetlost”, a to je na svaki mogući način, čuvanje od zaborava.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: