{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vrankić podržao zajednički sastanak entitetskih vlada na Jahorini

F
8.11.2007. u 18:26
0
0
Vrankić podržao zajednički sastanak entitetskih vlada na Jahorini
0
Vrankić podržao zajednički sastanak entitetskih vlada na Jahorini
Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Dragan Vrankić podržao je danas nedavni zajednički sastanak na Jahorini entitetskih vlada s premijerima na čelu, ocjenjujući dobrim takav vid komuniciranja dviju vlada, saopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH.
To je posebno važno kada se organizira u cilju oživljavanja jedinstvenog ekonomskog prostora i maksimalnog koordiniranja u harmoniziranju propisa, koji u konačnici pridonose mobilnosti tržišta rada i ekonomskom napretku u Bosni i Hercegovini.

Ipak, Vrankić smatra zabrinjavajućim informacije iz priopćenja i tekstova u novinama koji ukazuju da se pojavljuju apetiti za preuzimanjem ingerencija države, osobito u navedenim zakonima koji se žele mijenjati, spuštajući državnu razinu na nekoga od koga za sve treba tražiti blagoslov niže razine.

On podsjeća da, s obzirom na iskazanu jaku želju za bavljenjem fiskalnim pitanjima, od izrade i donošenja dokumenata o okvirom proračunu i proračunima za narednu fiskalnu godinu, sukladno postojećem sporazumu o prijenosu nadležnosti, postoji jasno pozicioniran položaj premijera i ministara financija glede tih pitanja.

Vrankić je naglasio uspješnu saradnju u izradi dokumenata okvirnog proračuna za naredno trogodišnje razdoblje te takvu suradnju očekuje i ubuduće. Ona je potrebna da bi se zadržala postojeća makroekonomska stabilnost i gospodarski rast u zemlji, ali i da bi se nastavilo putem europskih integracija, koji je opredjeljenje svih nas.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: