Nakon invazije pčela u Sarajevu
2

FOTO / Vrane napadale prolaznike, ženi raskrvarile glavu

Sarajevo-x.com
Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com
Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com
Žena s djetetom u kolicima bila je prva žrtva razjarenih vrana koje su oko 17 sati, pred pljusak koji je uslijedio, napale nekoliko prolaznika u sarajevskom naselju Džidžikovac, u blizini Austrijske ambasade.
Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com
Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com
Naš novinar prošao je pored mjesta na kojem je žena napadnuta tek nekoliko sekundi prije, te je nakon što je čuo zapomaganje na očigled nekoliko prolaznika koji su sve promatrali dotrčao nazad i rastjerao vrane. Žena je gurala kolica s djetetom i pokušavala ga zaštiti, ali je pri tome zadobila nekoliko povreda na glavi.

Dok je naš novinar tjerao vrane, žena se uspjela izvući prema zgradi ambasade. Kada joj je prišao, krv joj je tekla niz lice i vrat, a krv je bila i po bebi u kolicima. Sreća u nesreći bila je da krv nije bila bebina. U pomoć je prišla još jedna prolaznica, pozvali su najprije hitnu pomoć gdje su sugerisali da žena dođe taksijem i obrati se dežurnom hirurgu. Pomogli su joj da uđe u taksi, nakon čega je došla i njena kolegica koju je u međuvremenu pozvala.

"Ovo je užas, trgale su mi kožu s glave. Nisam odavde, iz Zagreba sam, kako ću platiti liječnika?", govorila je u šoku žena, kojoj su okupljeni građani pojasnili da će joj se pružiti hitna pomoć. Vrane su potom napale još nekoliko prolaznika, ali su ih okupljeni građani na vrijeme upozorili, pa niko od njih nije prošao sa težim posljedicama. Kako smo primijetili poslije, vrane su prolaznike napadale najvjerovatnije zbog povrijeđene vrane koja se nalazila na cesti. Nakon što je počeo pljusak, vrane su se razišle.

Kako smo saznali u Hitnoj pomoći, napadnuta žena je primljena na Odjel hirurgije gdje su konstatovane dvije ubodne rane koje su obrađene, poslije čega je poslana kući.