Dugo čekanje
41

Vozovi Željeznica FBiH zbog kvara kontaktne mreže u zastoju, putnici satima zarobljeni

Piše: I. Č.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Dva Talgo voza JP Željeznice Federacije BiH, koji saobraćaju na relaciji Sarajevo - Mostar, su već nekoliko sati u zastoju zbog kvara na kontaktnoj mreži.

Putnici se već tri sata nalaze u vozovima koji ne mogu saobraćati. Jedan od Talgo vozova, zajedno sa uznemirenim putnicima, nalazi se u Pazariću, a drugi na Bradini. Nekolicina putnika je, kako saznajemo, napustila vozove u namjeri da na obližnjim autobuskim stanicama sačekaju prijevoz.

Direktor JP Željeznice Federacije BiH Enis Džafić kazao je za Klix.ba da je kvar nastao usljed udara groma i da je došlo do pada kontaktne mreže, prije 18 sati.

"Sve ekipe su na terenu i otklanjaju kvar. Mislim da će se uskoro pokrenuti saobraćaj. Došlo je do pada kontaktne mreže u tunelu, od Bradine prema Pazariću, zbog toga je zaustavljen voz. Ekipe su već tri sata na terenu. Ja sam dobio informaciju s terena da će se ubrzo pokrenuti saobraćaj", rekao je Džafić.

Objasnio je da su dva voza u zastoju, jedan iz Sarajeva, koji ide prema Čapljini, a drugi iz Mostara prema Sarajevu.

"Čim se osposobi kontaktna mreža, radi struje i napona, dizel vučom ćemo pokrenuti ova dva voza, a zatim ćemo dalje raditi na uspostavljanju elektrovuče", poručio je Džafić.

Naveo je kako su putnici obaviješteni da su imali elementarnu nepogodu koja je prouzrokovala zastoj.

Žalbe uznemirenih putnika pristižu na adresu portala Klix.ba, s napomenom da im ponestaje hrane i strpljenja. Požalili su se također zato što im nije organizovan alternativni prijevoz.