{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vozila GRAS-a ostaju parkirana do ispunjenja zahtjeva

F
28.9.2011. u 11:33
0
142
Vozila GRAS-a ostaju parkirana do ispunjenja zahtjeva
0
Vozila GRAS-a ostaju parkirana do ispunjenja zahtjeva
Foto: Sarajevo-x.com
Vozila Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća GRAS ostat će parkirana u krugu preduzeća do ispunjenja minimuma zahtjeva radnika, kazao je danas novinarima uime radnika u štrajku vozač trolejbusa Rešad Hujdur.
Pročitao je niz zahtjeva koje radnici traže da bi javni gradski prijevoz u Sarajevu bio normaliziran, navodeći da zahtjeve potpisuju jedinstveno 1.400 radnika, a koji su poslani predstavnicima Vlade Kantona Sarajevo.

Minimalni zahtjevi koji bi doveli do prekida štrajka su hitna uplata augustovske plaće i toplog obroka, zdravstvenog osiguranja i regresa te određivanje tačnog datuma uplate budućih plaća, najkasnije do 15. u mjesecu zbog rata kredita.

Radnici traže i ispunjenje dodatnih uvjeta u skorije vrijeme, među kojima su nabavka sredstava za rad, donošenje zakonskih uredbi i zaštite osoblja revizora u sistemu naplate, primjena kolektivnog ugovora o radu te da se na tematskoj sjednici Skupštine KS-a odredi tačan datum ispunjenja ovih uvjeta.

Kako je novinarima kazao Hujdur, od Vlade KS-a su dobili usmeni odgovor u kojem se traži da se na ove zahtjeve neko uime radnika potpiše i da u razmatranje neće uzeti ove zahtjeve bez potpisa.

"Predstavnici Sindikata komunalne privrede GRAS-a su prihvatili ono što je Vlada KS-a sinoć kasno ponudila, čime su pokazali da ne stoje iza radnika, koje trebaju predstavljati", kazao je Hujdur, najavljujući da će danas biti izabrano novo rukovodstvo sindikata.

Podsjećamo, ovo je drugi dan otkako je obustavljen javni gradski prijevoz u Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: