|

Vozačke dozvole iz BiH bit će priznate u Australiji

Vozačke dozvole iz BiH bit će priznate u Australiji
0
F
FENA
21.11.2012. u 13:31
16
komentara
0

dijeljenja
Vozačke dozvole iz BiH bit će priznate u Australiji
Ambasada Bosne i Hercegovine u Kanberri obavijestila je Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine da je australska agencija za ceste Austroads na sjednici koja je održana prošle sedmice donijela odluku o punom priznavanju vozačkih dozvola Bosne i Hercegovine u Australiji.
Odluka Austroadsa o priznavanju vozačkih dozvola Bosne i Hercegovine u Australiji rezultat je inicijative koju je Ambasada Bosne i Hercegovine u Kanberri pokrenula i vodila proteklih 11 mjeseci uz pomoć nadležnih institucija Bosne i Hercegovine.

Ovom odlukom Bosna i Hercegovina je uvrštena na listu na kojoj se nalaze samo 23 države, od kojih su njih 20 članice ili NATO-a ili Evropske unije, a preostale tri su Japan, Singapur i Švicarska.

Uzimajući u obzir izuzetno visoke standarde koje Austroads primjenjuje, renome zemalja kojima se Bosna i Hercegovina pridružila, te činjenicu da se radi o prvom priznavanju vozačkih dozvola neke države u Australiji u proteklih šest godina, ova odluka predstavlja značajno priznanje za BiH, sigurnosne standarde koje naša zemlja primjenjuje kod izdavanja dokumenata, te sistem testiranja vozača u našoj zemlji.

Očekuje se da će primjena odluke početi u periodu od dva do šest mjeseci, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.
Prijavi grešku


Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...