Vrijednost 180.000 KM
180

Vozači u Zenici od sada trebaju naročito brinuti gdje parkiraju, vlast nabavila "pauka"

Piše: E. M.
Vozilo predato u nadležnost JP "Parking servis" Zenica
Vozilo predato u nadležnost JP "Parking servis" Zenica
S ciljem uvođenja reda na javnim površinama i parkiralištima u Gradu Zenica, Gradska uprava za ove potrebe nabavila je novo specijalno vozilo - pauka, vrijednosti 180.000 KM.

Problemi s parkingom u Zenici postoje već neko vrijeme zbog čega se građani parkiraju gdje stignu.

Kako bi uveli red na javnim površinama i parkiralištima u Zenici Gradska uprava je kupilo vozilo marke Iveco s nadogradnjom Palfinger dizalice. Vozilo će Grad Zenica predati u nadležnost Javnog preduzeća "Parking servis" koje je ranije raspolagalo s jednim paukom, a koje je van funkcije zbog nemogućnosti popravke.

"Svjesni smo problema stacionarnog saobraćaja u gradu Zenica, za kojeg tražimo rješenje, prije svega u izgradnji podzemnih garaža. Kupovinom ovog vozila želimo doprinijeti efikasnijem radu našeg javnog preduzeća i u krajnjoj liniji zadovoljstvu građana u oblasti komunalnog reda. Sugrađanima poručujem, da naš cilj nije kažnjavanje nesavjesnih vozača, nego prvenstveno, da se uklanjanjem nepropisno parkiranih vozila utiče na svijest vozača o potrebi poštivanja propisa", kazao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Vozilo će osim za potrebe JP Parking servis biti korišteno i u Službi zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara u toku djelovanja prirodne i druge nesreće.