|

Vozači u tunelu "1.mart" kod Zenice za šest sati napravili 160 prekoračenja brzine

Vozači u tunelu "1.mart" kod Zenice za šest sati napravili 160 prekoračenja brzine
1.245
F
FENA
26.8.2017. u 10:23
190
komentara
1,2k

dijeljenja
Vozači u tunelu "1.mart" kod Zenice za šest sati napravili 160 prekoračenja brzine Foto: Arhiv/Klix.ba
Mobilni radarski sistem Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, koji je instaliran u tunelu "1. mart" na autoputu A-1, tokom jučerašnjeg dana za šest sati rada evidentirao je i zabilježio 160 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine.
Rekordnu jučer zabilježenu brzinu je postigao nesavjesni vozač koji se svojim vozilom kretao u tunelu brzinom od 150 kilometara na sat, a on će kao i svi ostali počinioci prekršaja biti sankcionisani.

Uprava policije MZP-a ZDK će nastaviti sa aktivnostima na postizanju visokog stepena bezbjednosti odvijanja saobraćaja na području Zeničko-dobojskog kantona, te sprovoditi pojačane akcije, u kojim će zbog kršenja saobraćajnih propisa sankcionisati se svi nesavjesni vozači i drugi učesnici u saobraćaju.

Od narednog ponedjeljka, 28.augusta, na području svih policijskih stanica MUP-a Zeničko-dobojskog kantona bit će sprovedena pojačana akcija sa posebnim akcentom na kontrolu brzine kretanja vozila i dokumentovanja svih slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila.

"U okviru ove akcije, poduzimat će se i aktivnosti na kontroli poštivanja obaveza vozača prema pješacima, a posebne mjere će biti poduzimane u svim gradovima i na ulicama u blizini škola, uzimajući u obzir početak školske godine i veće prisustvo djece na ulicama i pješačkim prijelazima. Tokom ovih aktivnosti, bit će pojačano prisustvo policijskih patrola na gradskim ulicama, kako bi se svim pješacima, a naročito đacima, pružila maksimalna sigurnost" kazala je portparol policije Aldina Ahmić.

Policija je uputila upozorenje svim vozačima da se pridržavaju ograničanja brzine kretanja vozila, a svi slučajevi prekoračenja brzine i nepoštivanja saobraćajnih propisa biti će zadokumentovani i sankcionisani.
Prijavi grešku


Komentari (190)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...