Ugroženi i pješaci
905

Vozači u Sarajevu ogorčeni: Rupe na cesti izbjegavaju kao skijaši kapije

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
U ulici Halida Kajtaza kod glavne Željezničke stanice u Sarajevu već neko vrijeme je otežano odvijanje saobraćaja zbog katastrofalnog stanja cestovne infrastrukture.

Naime, na glavnoj saobraćajnici koja vodi od Željezničke stanice prema naselju Velešići uočljive su mnoge rupe u asfaltu koje već duži period čine gotovo nemogućim odvijanje saobraćaja u ovom dijelu Sarajeva. Nekoliko ogorčenih vozača kontaktiralo je i našu redakciju kako bi se požalili na trenutno stanje.

Važno je istaći da se na ovom dijelu puta, kojim svakodnevno prolaze automobili, autobusi, kamioni i druga prijevozna sredstva, nalazi i nekoliko šahtova oko kojih je također došlo do oštećenja asfalta.

Osim što su ovakvim stanjem na putevima direktno ugroženi vozači, pokraj ceste se nalazi i trotoar za pješake, što predstavlja dodatnu opasnost i za njih.

Iako su mnogobrojni vozači i pješaci apelovali da se ovaj problem riješi, nadležni još uvijek nisu povukli konkretne poteze. Također, ovaj put se vrlo često koristi kao alternativna cesta za sve one koji putuju prema Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.