|

Vozači pod budnim okom policije

Vozači pod budnim okom policije
0
D
Dnevni avaz
26.10.2007. u 09:10
0
komentara
0

dijeljenja
Vozači pod budnim okom policije
Kamera odnosno radari za snimanje prekoračenja brzine ili prolaska vozila kroz crveno svjetlo, koja je prije nekoliko mjeseci postavljena kod zgrade RTV doma na Alipašinom polju, uskoro će biti pomjerena na jednu od pet novih lokacija u gradu.
To znači da će vozači biti pod budnim okom policije kada budu prolazili na semaforima ispod Stupske petlje, na Pofalićima, Marijin Dvoru, Dobrinji te na raskrsnicama Titove i Kulovićeve ulice. Postavljanje kutija za kameru i sezonskih traka na saobraćajnice počet će za petnaest dana, a Vlada će iduće godine kupiti još jednu ili dvije kamere, piše Dnevni avaz.

"Postavljanjem kamere kod RTV doma postigli smo svoj cilj, a to je drastično manji broj udesa jer vozači opreznije voze“, kazao je za Dnevni avaz Petar Franjić, načelnik saobraćajne policije Kantona Sarajevo.

On je također istaknuo kako mnogi vozači dolaze da pogledaju snimak koji je zabilježila kamera na kojem se jasno vide tablice automobila te vrijeme kada je učinjen prekršaj.

U periodu od 10. augusta do 20. oktobra registriran je 3.701 prekršaj. Od toga, 60% vozača su prekoračili dozvoljenu brzinu, a 40% njih prošlo je kroz crveno svjetlo na semaforu.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.