{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vozač iz državne institucije na sudu, krivotvorio papire za bolovanje

9.5.2014. u 10:33
8
23
Vozač iz državne institucije na sudu, krivotvorio papire za bolovanje
8
Vozač iz državne institucije na sudu, krivotvorio papire za bolovanje
Foto: Arhiv
Emir Ridžić (37) iz Zenice optužen je za krivotvorenje isprava o bolovanju, pri čemu je, kao uposlenik državne institucije, budžet BiH oštetio za 3.959 KM.
Ridžić se tereti da je u svojstvu vozača u kabinetu rukovodstva u Agenciji za razvoj visokog obrazovanja i razvoja kvaliteta BiH, sa sjedištem u Banjoj Luci, krivotvorio dokumentaciju o bolovanju u različitim periodima, tokom 2012. i 2013. godine.

Navedenu dokumentaciju sa prepravljanim datumima o izvještaju bolovanja, optuženi je u više navrata, putem faksa, dostavljao sjedištu navedene agencije u kojoj je uposlen.

Na ovaj način, optuženi je krivotvorenjem isprava, doveo u zabludu poslodavca, koji mu je na temelju naknada na koje nije imao pravo, isplatio iznos od 3.959 KM, te je za navedeni iznos oštećen budžet Bosne i Hercegovine.

Optuženi Ridžić se tereti da je u svojstvu službene osobe zaposlene u instituciji Bosne i Hercegovine, sa ciljem da sebi pribavi protuzakonitu imovinsku korist, na drugi način doveo u zabludu ovlaštenu osobu da izvrši nezakonitu isplatu, čime je počinio kazneno djelo Prevara u službi iz članka 222. stavak 1. KZ BiH.

Optužnicu protiv njega podigao je tužilac Odjela III Tužilaštva BiH. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: