Hrvatska carinska uprava
0

Vozač autobusa iz BiH pokušao prokrijumčariti 100 kilograma čokolade

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Carinska uprava hrvatskog Ministarstva financija danas je priopćila kako su carinski službenici na ispostavi Bregana Carinarnice Zagreb u subotu, 18. septembar, spriječili pokušaj krijumčarenja 100 kilograma čokolade u autobusu BiH registracijskih oznaka te manje količine hašiša, marihuane i halucinogenih gljiva u grčkom autobusu.

Pregledom prtljage putnika u BiH autobusu nisu pronađene nikakve nepravilnosti, ali pregledom autobusa je pronađeno neprijavljeno 100 kg čokolade koja je bila skrivena na raznim mjestima u autobusu. Roba u procijenjenoj vrijednosti od 7700 kuna privremeno je oduzeta, a protiv vozača, državljanina BiH, je pokrenuta prekršajna prijava za što je predviđena novčana kazna od 3000 do 100.000 kuna.

Na istom putničkom prijelazu, na Bregani, carinski i policijski službenici zaustavili su autobus grčkih registracijskih oznaka, koji je prometovao na relaciji Belgija - Grčka te je kod četiri osobe pronađena manja količina hašiša (oko 3,4 grama) i marihuane (oko 2,9 grama) upakirane u plastične vrećice.

Daljnjom pretragom autobusa ispod dva sjedišta pronađeno je još oko 135 grama hašiša i 46 grama marihuane, također u plastičnim vrećicama te dva komada plastičnih pakiranja halucinogenih gljiva marke "Psilocybe Atlaantis" po 20 grama.Također, u prostoru za prtljagu u putnoj torbi koja nije pripadala niti jednom putniku, a koju je vozač primio na prijevoz u Belgiji, pronađeno je još 44 ampule svaka težine cca 5 grama, koje su bile ispunjene smotuljcima opojne droge marihuana. Droga je zaplijenjena, a osobe kod kojih je nađena droga su privedene na daljnju obradu i postupanje od strane policijskih službenika, priopćeno je iz Carinske uprave.