{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Volonterima zabranjen ulaz u tuzlanski azil

8.7.2012. u 21:59
0
19
Volonterima zabranjen ulaz u tuzlanski azil
0
Volonterima zabranjen ulaz u tuzlanski azil
Katanac na kapiji azila
Uprava tuzlanskog azila, tačnije Udruženje Opstanak, danas je zabranila pristup Azilu SOS Tuzla, neformalnoj grupi građana iz Tuzle koja pomaže rad azila i tako im onemogućila daljnji rad, saopćeno je iz Azila SOS.
Stoga, oni od nadležnih institucija traže pomoć u rješenju nastalog problema, a od Uprave Opstanka, čija je predsjednica gospođa Nevenka Šabić, traže, da im se odobri pristup azilu.

"Naša grupa skupila je donacije i ostvarila značajne kontakte sa pojedincima i udruženjima u Njemačkoj, Austriji i Danskoj, koji su spremni konstantno pomagati azilu i u budućnosti.

Zbog teške ekonomske situacije u zemlji, strani donatori pomoć žele slati preko volontera, kako bi motivisali mlade ljude, da svoje vrijeme poklone psima u azilu, te da pri svakoj posjeti azilu imaju dostupnu hranu, koju mogu ponijeti. Dizanje svijesti i humanitarni rad, posebno mladih ljudi, okosnica je pomoći koju donatori nude.

Isključivanje volontera iz poboljšanja uslova života u azilu nije prihvatljivo. Danas nas je dočekao katanac na vratima azila bez validnog objašnjenja", saopćili su mladi iz Azila SOS.

Međuljudski odnosi i lični interesi ne bi trebali onemogućavati psima, da dobijaju adekvatnu hranu, budući da udruženje Opstanak jedino obezbjeđuje pileće noge i glave, kao stalni meni u azilu.

Ovo udruženje azil vodi preko deset godina, a životni uslovi sve su gori. Naša namjera je da pomognemo psima i odgovorno opravdamo sve donacije sponzorima, a ne da promovišemo udruženje nadležno za azil, čiji rad s druge strane ne sporimo, navode iz Azila SOS.

Zahtijevamo od Udruženja Opstanak da svoje unutarnje organizacione probleme riješe, a nama otvore vrata azila. Mi ćemo se pridržavati protokola o posjetama azilu, ukoliko navedeno udruženje napravi protokol.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: