BiH
29

Volonteri Udruženja Smješak podijelili više od 900 tona hrane ugroženoj djeci BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore

Klix.ba
Udruženje za socijalno ugroženu djecu "Smješak" od nastanka u 2013. godine do danas usrećuju djecu širom BiH. Tokom prethodne dvije godine svoje dobročinstvo volonteri su proširili na Hrvatsku, Srbiju i Crnu Goru.

Volonteri imaju mnogo posla i ulažu mnogo pozitivne energije kako bi promijenili na bolje život djeci koja su u socijalnoj potrebi i često nemaju šta da jedu. Danima stoje u i ispred tržnih centara i prikupljaju pomoć, bez obzira na vremenske uvjete vani. Iza svega stoji mnogo ljubavi prema djeci.

"Imamo jako puno štićenika u sve četiri države. Redovno posjećujemo socijalno ugrožene porodice i dječije domove, djecu s poteškoćama u razvoju, socijalne službe, dječije bolnice itd. Do sada smo uspjeli prikupiti i podijeliti više od 900 tona hrane i higijenskih potrepština, te veće količine školskog pribora, obuće i odjeće", rekla je za Klix.ba Jasminka Turkić-Iković, predsjednica Udruženja Smješak.

Tokom prethodnih praznika obradovali su 1.500 mališana paketićima i uljepšali im praznike. Ljudi u svim zemljama su ih prihvatili srdačno i svaki put se raduju njihovom dolasku.

"Imamo još u planu da naš rad proširimo na teritoriju Slovenije, Austrije i Italije, a u narednom periodu i šire. Želimo se zahvaliti svim našim vrijednim članovima u sve četiri zemlje kao i kompanijama koje nas podržavaju: Konzumu, Robotu, Amku, Billi, Kauflandu i Idea-i", kazala je Turkić-Iković.

Ukoliko želite i vi biti uzrok dječijeg osmijeha posjetite zvaničnu web ili Facebook stranicu Udruženja Smješak i saznajte kako možete pomoći.