Realno stanje
107

Volonteri Skupštini Kantona Sarajevo uručili dokumente o azilu za pse u Prači

Piše: El. B.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Građani okupljeni u inicijativi "Odmah" okupili su se ispred zgrade Skupštine Kantona Sarajevo kako bi zastupnicima uručili dokumente o azilu u Prači i na taj način doprinijeli rješavanju problema pasa lutalica.

"S obzirom na to da se niko od zastupnika nije odazvao na naš poziv da u nedjelju ode vidjeti azil u Prači, mi smo jutros došli da im prije odlučivanja o kupovini zemljišta gdje je smješten azil Prači uručimo materijale kako bi vidjeli kako azil izgleda. Zahtijevamo da ne ulože 2.200.000 KM u kupovinu i adaptaciju objekta bez sredstava za rad, jer to nisu planirali", rekla je Adela Čomić, članica inicijative građana Odmah.

Podsjećamo, građani okupljeni u inicijativu Odmah zahtijevaju od zastupnika Skupštine KS da na sjednici ne usvoje odluku o kupovini azila za pse u Prači jer smatraju da kupovina azila nije rješenje problema.

"Naši zahtjevi su da se azil u Prači skine s dnevnog reda ili da se glasa protiv te da se hitno pokrene transparentna procedura kupovine zemlje i izgradnje azila Kantona Sarajevo na podučju kantona", rekla je Čomić.

Iz inicijative Odmah ističu da je azil za pse u Prači nezakonit, neuslovan, neregistrovan i neuknjižen.

Zastupnici u Skupštini KS danas bi trebali odlučivati o kupovini zemljišta gdje je smješten azil za pse u Prači, kako bi Kanton Sarajevo u potpunosti imao kontrolu nad azilom.