"Heroji ulice"
30

Volonteri OFF-a za vrijeme pandemije pomagat će starijima u Tuzli, Zenici i Mostaru

N. V.
Volonteri Omladinskog Film Festivala ranije su u Sarajevu oformili tim koji pomaže rizičnim grupama stanovništva sa nabavkom namirnica, lijekova i drugih neophodnosti za vrijeme pandemije. Sada su, u dogovoru sa neformalnim grupama građana, svoju pomoć proširili i na Tuzlu, Zenicu i Mostar.
Cilj ovih timova je pomoć ugroženima kako bi se njihovo kretanje smanjilo, a samim tim i rizik od zaraze koronavirusom.

"Operativni centar za sve volontere je u Sarajevu i svi pozivi će biti ovdje prihvaćeni, nakon čega će naši operativci upućivati timove na teren, u zavisnosti od mjesta poziva", rekao je Kenan Musić, direktor OFF-a i glavni koordinator Tima volontera.

Broj telefona na koji možete dobiti njihovu pomož, za Sarajevo je 060 35 32 703, za građane Tuzle je 060 35 99 708, Zenice 060 35 99 703, dok je broj za građane Mostara 060 35 99 709.

Brojevi su aktivni od sutra, a pozive će primatiu periodu od 8 do 20 sati. Hitne intervencije, u dogovoru sa nadležnim organima, bit će obavljane i u vrijeme policijskog sata.

"Veliki efekat koji je napravila naša akcija za pomoć ugroženim građanima u Kantonu Sarajevo pomogao nam je da, uz pomoć predstavnika gradskih i lokalnih vlasti, formiramo timove volontera za ispomoć starijim i nemoćnim osobama u Tuzli, Mostaru i Zenici. Naši volonteri će od petka, 3. aprila, biti na raspolaganju za pomoć svima koji ne mogu ili nemaju načina da nabave ono što im je neophodno", kazao je Musić.

Ranije smo posjetili ekipu OFF-a i uvjerili se u njihove namjere.

Ovi heroji ulice poručili su da djeluju zajedno i odgovorno u ublažavanju situacije i da su tu da pomognu svima kojima je pomoć potrebna.