{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Volio bih da podignu optužnicu protiv mene"

S
18.3.2010. u 18:45
0
22
"Volio bih da podignu optužnicu protiv mene"
0
"Volio bih da podignu optužnicu protiv mene"
Foto: Arhiv
Amor Mašović istakao je za Sarajevo-x.com kako bi volio da se protiv njega podigne optužnica koju je najavio Staša Košarac, rukovodilac Tima za koordinaciju aktivnosti istraživanja ratnih zločina i traženja nestalih Republike Srpske, zbog, kako je naveo Košarac, skrivanja tijela pukovnika Armije RBiH Avde Palića iz političkih razloga.
Košarac je jučer izjavio kako od početka avgusta prošle godine, kada je identifikovano tijelo pukovnika Armije RBiH Avde Palića, nadležne institucije i pravosudni organi BiH nisu ništa učinili na procesuiranju odgovornih za manipulacije i skrivanje tijela pukovnika Palića.

Naime, rezultati DNK analize, koja je obavljena početkom avgusta prošle godine, potvrdili su da je Palićevo tijelo ekshumirano 2001. godine iz grobnice u Vragolovima kod Rogatice, a do tada je RS godinama bila izložena optužbama da skriva tijelo Palića koji je nestao u Žepi 28. jula 1995. godine, tvrdi Košarac, te ističe kako je za to najodgovorniji Amor Mašović, nekadašnji predsjednik Komisije za traženje nestalih BiH i član Kolegijuma direktora Instituta za nestale osobe BiH.

"Tražićemo odgovornost svih koji su iz političkih razloga svjesno skrivali informacije o Palićevom tijelu, a najodgovorniji za to je svakako Amor Mašović", kazao je Košarac u izjavi za pojedine medije.

Amor Mašović je u izjavi za Sarajevo-x.com istakao kako bi zaista volio da do toga dođe.

"Bilo bi mi jako drago da dođe do toga. Ja bih iskoristio to suđenje da se stavim u ulogu tužioca protiv onih koji su likvidirali pregovarača zaštićenog Ženevskom konvencijom, a onda bih naravno optužio one koji su sve vrijeme skrivali tijelo pukovnika Palića od njegove porodice, javnosti i Međunarodne zajednice. A, zatim bih ih optužio i za manipulacije informacijama", istakao je Mašović dodajući kako bi to iskoristio i da se oglasi u medijima Republike Srpske kojima već nekoliko godina nema pristup.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: