{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vojnici NATO-a pretresaju stan Saše Karadžića

N
26.5.2005. u 11:22
0
0
Vojnici NATO-a pretresaju stan Saše Karadžića
0
Vojnici NATO-a pretresaju stan Saše Karadžića
Veći broj vojnika NATO-a u Bosni i Hercegovini započeo je jutros aktivnosti na Palama, čiji je cilj pronalaženje informacija o najtraženijem haaškom optuženiku Radovanu Karadžiću.
Akcijom vojnika NATO-a, u kojoj sudjeluje i veći broj američkih vojnika, nešto iza osam sati blokiran je prostor u središtu Pala, oko zgrade u kojoj živi Karadžićev sin Saša, potvrđeno je Tanjugu u lokalnoj policijskoj stanici.

Na licu mjesta nalazi se policijska ophodnja koja nije uključena u aktivnosti NATO snaga, koje vrše pretres stana i obavljaju razgovore s ukućanima.

Osim većeg broja vojnika NATO-a, u središtu Pala nalazi se i dvadesetak vojnih i civilnih vozila, na kojima se nalaze oznake američke vojske.

Vojnici NATO jučer su pretresli kuće i obavili razgovore s više osoba koje su se zatekle u stambenom objektu gdje živi Ljiljana Zelen-Karadžić, supruga najtraženijeg haškog optuženika.

Predstavnici NATO snaga u BiH potvrdili su da je cilj ovih aktivnosti pronalaženje dokaza ili informacija o Karadžiću ili osobama koje mu pružaju pomoć.

Akcijom rukovodi zapovjednik NATO-vog štaba u Sarajevu američki general Steven Schook.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: