{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vojni penzioneri RS-a, bivši pripadnici JNA, traže povrat 220 stanova u FBiH

F
7.8.2007. u 15:50
0
0
Vojni penzioneri RS-a, bivši pripadnici JNA, traže povrat 220 stanova u FBiH
0
Vojni penzioneri RS-a, bivši pripadnici JNA, traže povrat 220 stanova u FBiH
Udruženje vojnih penzionera Republike Srpske (RS) uputilo je danas otvoreno pismo visokom predstavniku u BiH Miroslavu Lajčaku od koga je zatražilo da zaštiti njihova ljudska i imovinska prava u Federaciji BiH.
“Organi Federacije BiH ovih dana ubrzano rade na preduzimanju određenih mjera i zaloupotreba zakona, kako bi što prije završili posao u vezi s otimanjem 220 stanova bivšim pripadnicima JNA, odnosno Vojske RS-a u Federaciji BiH”, stoji u pismu.

Još se navodi da se Komisija za imovinske zahtjeve raseljenih osoba i izbjeglica nedavno obratila Ministarstvu odbrane BiH sa zahtjevom da se izdaju potvrde o pripadnosti vojnih penzionera u RS-u Vojsci RS-a.

Predsjednik stambene komisije Udruženja vojnih penzionera RS-a Jovo Vukobrad rekao je novinarima da ovo udrženje “ima pouzdane informacije da stanove vojnih penzionera iz RS-a u Federaciji BiH koriste visoki politički i vojni funkcioneri i porodice poginulih boraca Armije BiH bošnjačke i hrvatske nacionalnosti”.

Vukobrad je najavio mogućnost protesta vojnih penzionera ispred zgrade Ureda visokog predstavnika (OHR) u Sarajevu ukoliko se “ne spriječi otimanje stanova” bivšim pripadnicima Vojske RS-a u Federaciji BiH.

Prema njegovim riječima, bivšim pripadnicima JNA koji žive na prostoru bivših jugoslavenskih republika u RS-u vraćeno je 510 stanova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: