{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vojni atašei Turske i Ukrajine u MOBiH

F
17.8.2007. u 16:37
0
0
Vojni atašei Turske i Ukrajine u MOBiH
0
Vojni atašei Turske i Ukrajine u MOBiH
Zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je u petak novoimenovanog vojnog atašea Republike Turske u našoj zemlji pukovnika Fedai Ünsala.
U razgovorima je dosadašnja saradnja između dva ministarstava ocijenjana uspješnom, pri čemu je zamjenik ministra Crnadak posebno istaknuo izuzetan značaj saradnje te višestruku pomoć koju Ministarstvo odbrane i Oružane snage Republike Turske pružaju Oružanim snagama BiH.

Pukovnik Ünsal je naglasio da Turska podržava reforme odbrane u BiH i da će pružiti svu potrebnu pomoć za ulazak naše zemlje u NATO i euroatlantske integracije.

* * *

Zamjenik ministra odbrane BiH Igor Crnadak primio je u petak i vojnog atašea Ukrajine pukovnika Georgija Falkoa te su razgovarali o planovima saradnje dvaju ministarstva odbrane u narednom periodu.

Između ostalog, vojni ataše Ukrajine pukovnik Falko je ponudio pomoć OSBiH u remontu i održavanju helikoptera, što je planirano za 2008. godinu.

Također je dogovoren i susret na nivou ministara odbrane dviju država koji će se održati u oktobru ove godine u Kijevu na sastanku ministara odbrane jugoistočne Evrope / SEDM.

U pratnji vojnog atašea Falkoa bio je i vojni ataše Ukrajine u Hrvatskoj Volodimir Kondratiuk, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: