BiH
0

Vojinović: Pretučen član Saveza za promjene - Laktaši

FENA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Kandidat "Saveza za promjene - Laktaši" za načelnika te općine na prijevremenim izborima Vukašin Vojinović tvrdi da je sinoć pretučen jedan od njihovih članova, Stanko Biserčić (65).

Ali, kazao je Vojinović, zbog prijetnji, Biserčić ne smije da prijavi ovaj slučaj zbog čega iz Saveza apeliraju na policiju i sve institucije RS da se "spriječe pritisci na građane Laktaša koji žele promjene i do kojih će doći na izborima“.

Ponovivši tvrdnju da je Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) "u panici", te da su svjesni da "gube izbore u Laktašima“, Vojinović je na vanrednoj pres-konferenciji u Banjoj Luci najavio da će stoga uputiti dopis svim domaćim i međunarodnim relevantnim institucijama "jer se u Laktašima sprema velika izborna krađa i pritisak na građane“.

Naveo je da je grupa aktivista njihovog protivkandidata na ovim izvorima, jučer u Velikom Blaškom kod Laktaša, pokušala da isprovocira sukob.

"Kidali su plakate i zabranjivali nam da postavimo šator, a poslije intervencije naših ljudi su se povukli. Međutim, na mjestu predviđenom za predizborni šator su ostavili parkiran džip i otišli drugim automobilom, zajedno s kandidatom SNSD-a na prijevremenim izborima za načelnika općine Laktaši Miroslavom Kodžomanom i kandidatom za poslanika u Skupštini RS-a Nenadom Kuzmićem", rekao je Vojinović.

On je dodao da su predstavnici Saveza za promjene uspjeli da u jednom dijelu planiranog prostora postave predizborni šator, ali se u večernjim satima ponovo pojavilo oko 15 osoba, koje su pokušale da spriječe održavanje skupa.

"Na čelu te grupe je bio sin Budmira Stankovića... Njih 15-ak je bilo pripremljeno da na neki način naprave problem i isprovociraju građane na našem skupu...", rekao je, između ostalog Vojinović, i naveo da i pored provokacija ni predstavnica Saveza ni građani nisu reagirali.

Od policije su tražili da pozove pojačanje, ali, tvrdi Vojinović, ni oni nisu smjeli da reagiraju, već se ta grupa povukla pred kraj skupa.

I pored svih ovih i, kako kaže, drugih incidenata pozvao je građane da 28. septembra na prijevremenim izborima glasaju za Savez za promjene kako bi se Laktašima "vratila sloboda“.