Nakon oštećenja na vrelovodu
0

FOTO / Vogošćani će dobiti grijanje u subotu poslijepodne

Piše: E. G.
(Foto: Davorin Sekulić/Sarajevo-x.com)
Skoro 250 stanova u dvije vogošćanske ulice još uvijek nema grijanje. Razlog tome je oštećenje na vrelovodu firme Bags-Energotehnika koja osigurava grijanje u Vogošći.

Naime, firma Tragtas je prilikom radova na svom poslovnom objektu oštetila cijevi vrelovoda, tako da je nekoliko stotina ljudi primorano trpjeti hladnoću u svojim stanovima.

Pozitivna je vijest da bi Vogošćani iz ulica Skendera Kulenovića i Tome Mendeša napokon mnogli dobiti grijanje u svojim domovima i to za vikend.

"U toku su radovi na sanaciji toplovoda. Ako izvođač radova uspije završiti sav posao do subote, a obećali su da hoće, mi ćemo grijanje pustiti isti dan u poslijepodnevnim satima", rekao je direktor Bags-Energotehnike Alaga Mujičić za Sarajevo-x.com.

Tragtas je angažovao firmu Intermia da sanira oštećenje na vrelovodu, a Općina Vogošća im je još ranije dala rok za završetak radova do 20. septebra, što se nije desilo.

Stanovnici Vogošće su s razlogom ogorčeni što nemaju grijanje onda kada im je najpotrebnije, a tokom cijele godine su uredno plaćali račune. Direktora Bags-Energotehnike smo pitali i kako je moguće da je neko izvodio radove na njihovim postrojenjima, a da oni nisu reagovali i spriječili to, ali nam je Mujičić rekao da ne bi želio o tome govoriti, te da će to biti "predmet razgovora negdje drugo".