{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Vogošćani će dobiti grijanje u subotu poslijepodne

S
19.10.2011. u 16:20
0
18
Vogošćani će dobiti grijanje u subotu poslijepodne
0
Skoro 250 stanova u dvije vogošćanske ulice još uvijek nema grijanje. Razlog tome je oštećenje na vrelovodu firme Bags-Energotehnika koja osigurava grijanje u Vogošći.
Naime, firma Tragtas je prilikom radova na svom poslovnom objektu oštetila cijevi vrelovoda, tako da je nekoliko stotina ljudi primorano trpjeti hladnoću u svojim stanovima.

Pozitivna je vijest da bi Vogošćani iz ulica Skendera Kulenovića i Tome Mendeša napokon mnogli dobiti grijanje u svojim domovima i to za vikend.

"U toku su radovi na sanaciji toplovoda. Ako izvođač radova uspije završiti sav posao do subote, a obećali su da hoće, mi ćemo grijanje pustiti isti dan u poslijepodnevnim satima", rekao je direktor Bags-Energotehnike Alaga Mujičić za Sarajevo-x.com.

Tragtas je angažovao firmu Intermia da sanira oštećenje na vrelovodu, a Općina Vogošća im je još ranije dala rok za završetak radova do 20. septebra, što se nije desilo.

Stanovnici Vogošće su s razlogom ogorčeni što nemaju grijanje onda kada im je najpotrebnije, a tokom cijele godine su uredno plaćali račune. Direktora Bags-Energotehnike smo pitali i kako je moguće da je neko izvodio radove na njihovim postrojenjima, a da oni nisu reagovali i spriječili to, ali nam je Mujičić rekao da ne bi želio o tome govoriti, te da će to biti "predmet razgovora negdje drugo".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: