{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vogošća: Mladi se smatraju bespomoćnim

F
24.8.2011. u 12:37
0
4
Vogošća: Mladi se smatraju bespomoćnim
0
Vogošća: Mladi se smatraju bespomoćnim
Mladi svoj položaj ocjenjuju kao bespomoćan i stoga je kod njih jako izražen pesimizam, pri čemu se često mladi prepuštaju stihiji i bezvoljni su da učine sami neke promjene na sebi, u svom ponašanju i generalno u društvu.
Ovo je jedan od glavnih zaključaka istzraživanja koje je Centar za razvoj omladinskog aktivizma (CROA)) proveo 13. i 14. augusta na području općine Vogošća, s ciljem sticanja uvida u činjenicu kako mladi percepiraju svoj položaj u zajednici i kako sebe vide u budućnosti.

Odgovori na pitanja o osnovnim problemima i potrebama mladih prikupljeni su kroz anonimne individualne razgovore sa 200 slučajno odabranih mladih općine Vogošća u dobi između 15 i 30 godina.

Rezultati istraživanja u utorak su na okruglom stolu u Vogošći prezentirani predstavnicima općinskih vlasti, foruma mladih političkih partija, Policijske uprave, kao i drugim prisutnim zvanicama.

Provedenom analizom izdvajaju se najznačajniji indikatori o položaju i problemima s kojima se mladi trenutno suočavaju: nezaposlenost, nedostatak kulturno sportskih manifestacija, manjak sigurnosti na ulicama, narkomanija i alkoholizam.

Cilj udruženja CROA bio je osigurati dostupnost informacija provedenog istraživanja na okruglom stolu kao i otvaranje prostora za javni dijalog o navedenim problemima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: