{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vodovod ne može riješiti problem nestanka vode

S
10.2.2009. u 10:15
0
24
Vodovod ne može riješiti problem nestanka vode
0
Vodovod ne može riješiti problem nestanka vode
Iako je nadležno komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacije“ upoznato sa činjenicom da u pojedinim naseljima u Sarajevu tokom noći dolazi do nestanka vode, trenutno nisu u stanju da išta urade kako bi riješili ovaj problem.
"Isporučene količine vode su sasvim u skladu sa raspoloživim količinama na izvorištu i nisu smanjene u odnosu na isti period prošle godine. Dakle, radi se o isporuci vode pod smanjenim pritiskom, odnosno ograničenim količinama u periodu od 24 sata do 05 sati. Mada nam iz informacija koje dobivamo u Dispečerskom centru poznato da količine koje isporučujemo tokom noći nisu dovoljne da dođu do svih potrošača, sada nismo u mogućnosti da išta promijenimo“, poručuju iz ovog preduzeća.

Također navode da, u slučaju da se pritisak vode poveća tokom noći, količine vode u jutarnjim satima koje bi se prikupile u rezervoarima ne bi bile dovoljne za nesmetano snabdijevanje vodom tokom dana.

Rješenje za česte nestanke vode u Sarajevu vide u većim ulaganjima u infrastrukturu i obnovu vodovodne mreže.

"Nastali problemi su posljedica stanja vodovodne mreže, odnosno gubitka vode, a rješenje je jedino u intenzivnoj realizaciji pripremljenih programa za rekonstrukciju vodovodne mreže, za koje bi se morala obezbijediti značajna finansijska sredstva“, ističu iz VIK-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: