BiH
3

Vodič ”Kultura življenja-odraz budućnosti” podijeljen u osnovnim školama

Klix.ba
Udruženje Eko kult iz Sarajeva je zajedno sa Općinom Novo Sarajevo kreiralo zanimljiv i za mlade osobe koristan vodič pod nazivom "Kultura življenja-odraz budućnosti“, koji ima za cilj podizanje svijesti mladih osoba o tome da je praćenje kulturnih dešavanja važan segment njihovog načina života koji pozitivno utječe na njihov način ponašanja i djelovanja u društvu, a samim tim čuva kulturu jednog grada.

U vodiču su sadržane kulturne ustanove grada Sarajeva, a koje su interesantne i značajne za posjetu mladih. Pored svake ustanove su upisani svi potrebni podaci kako bi olakšali mladima da se na najbrži način informišu o svim ustanovama.

Brošura je vrlo zanimljivog i kreativnog dizajna, kroz slikovni prikaz i informacije olakšava čitaocima da lakše prepoznaju i dođu do ustanova koje su prikazane u njoj.

S obzirom na to da je vodič namijenjen učenicima osnovnih škola danas je udruženje Eko kult posjetilo osnovne škole Kovačići i Grbavica1 i podijelili 600 vodiča učenicima.

“Vodič 'Kultura življenja-odraz budućnosti' urađen je u saradnji sa udruženjem Eko kult i Općinom Novo Sarajevo. Vodić ima za cilj da mladim ljudima ukaže na ustanove koje su od kulturnog značaja za njihov odgoj i obrazovanje, ali i način življenja u budućnosti. Cilj je da se mladi ljudi preusmjere i svoje slobodno vrijeme iskoriste na kvalitetan i kulturan način, da se u društvu takmiče ko će više filmova i predstava pogledati, a ne koliko će igrica prekucati i koliko kafana obići. Nadamo se da će ova brošura pomoći mladim ljudima da posjete različite kulturne ustanove. U brošuri je pored naziva ustanova napisan kratak historijat, te su prikazani kontakti i adrese, tako da je olakšano čitaocima, mogu na jednom mjestu pročitati sve bitne informacije koje su vezane za objekte koji su predstavljeni. Tu su i kontakti na koje mogu rezervisati karte ili informisati se o programu dešavanja u navedenim ustanovama” saopćilo je udruženje Eko kult.