{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VMBiH sutra razmatra informaciju o maloljetničkoj delinkvenciji u BiH

F
26.3.2008. u 18:01
0
0
VMBiH sutra razmatra informaciju o maloljetničkoj delinkvenciji u BiH
0
VMBiH sutra razmatra informaciju o maloljetničkoj delinkvenciji u BiH
Vijeće ministara BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra u Sarajevu trebalo da razmatra Informaciju o maloljetničkoj delinkvenciji u BiH u toku 2007. godine, s uporednim pokazateljima za 2005. i 2006.
Trebala bi biti razmatrana i Informacija o privrednom i organiziranom kriminalu za izvještajni period od 1. januara 3006. do 30. septembra 2007. godine.

Predviđeno je razmatranje Prijedloga odluke o izmjenama i dopunama Odluke o mjerama radi efikasnog provođenja mandata Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i Prijedlog odluke o imenovanju Komisije za izradu Nacrta zakona o dijaspori Bosne i Hercegovine.

Vijeće ministara BiH bi trebalo razmatrati i Informaciju o realizaciji ranije odluke Vijeća ministara u vezi realizacije aktivnosti na rješavanju predmeta decertificiranih policajaca kao i Informaciju o provođenju Akcionog plana na sprečavanju i suzbijanju kaznenih djela u vezi sa motornim vozilima, sa prijedlogom pokretanja procedure pristupa EUCARIS-u.

Trebali bi biti razmatrani i Prijedlog odluke o imenovanju Komisije za izbor teksta himne BiH, te Prijedlog odluke o odobravanju sredstava iz tekuće rezerve Budžeta institucija BiH za 2008. godinu za izgradnju spomenika Srđanu Aleksiću.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Za kojeg člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda ćete glasati u oktobru?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: