{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VMBiH o mjerama za efikasnije provođenje mandata MKSJ

S
24.1.2008. u 12:15
0
0
VMBiH o mjerama za efikasnije provođenje mandata MKSJ
0
VMBiH o mjerama za efikasnije provođenje mandata MKSJ
Vijeće ministara danas bi u Sarajevu trebalo razmotriti Prijedlog sporazuma s Vladom Velike Britanije o statusu Centra za obuku za operacije podrške miru i njegovog međunarodnog osoblja. Ministri bi trebali raspravljati i o primjeni odrweđenih mjera radi efikasnog provođenja mandata MKSJ.
Vijeće ministara trebalo bi da razmotri i informaciju o primjeni člana 13 Zakona o državljanstvu BiH te informaciju u vezi s primjenom Zakona o primjeni određenih privremenih mjera radi efikasnog provođenja mandata Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju te drugih međunarodnih restriktivnih mjera.

Predsjedavajući Vijeća ministara Nikola Špirić predložio je šefu Ureda Svjetske banke u BiH Marku Mantovaneliju da Svjetska banka pomogne regionalni projekat zajedničke borbe protiv vatrene i vodene stihije, ističući da bi pomoć Svjetske banke bila dobrodošla na planu javne nabavke, s ciljem suzbijanja kriminala i korupcije.

Iz Ureda za informisanje Vijeća ministara saopćeno je da su predstavnici Svjetske banke ove ideje ocijenili kao veoma interesantne i najavili da će biti pažljivo razmotrene.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: