{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VMBiH danas o mjerama zamrzavanja imovine osoba optuženih pred MKJS

F
10.1.2008. u 10:02
0
0
VMBiH danas o mjerama zamrzavanja imovine osoba optuženih pred MKJS
0
VMBiH danas o mjerama zamrzavanja imovine osoba optuženih pred MKJS
Vijeće ministara BiH bi danas na sjednici u Sarajevu trebalo da razmatra Prijedlog odluke o privremenim mjerama zamrzavanja fondova i ekonomskih sredstava osoba optuženih pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju a nedostupnih tom sudu.
Najavljeno je i razmatranje Izvještaja o radu Komisije za državnu imovinu Vijeća ministara BiH i Prijedloga kriterija za utvrđivanje i raspodjelu državne imovine, čiji je predlagač Komisija za državnu imovinu Vijeća ministara BiH.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađu i prijedlozi odluka o početku rada i utvrđivanju sjedišta: Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja, Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta i Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje.

Vijeće ministara bi, između ostalog, trebalo razmatrati i Informaciju o trenutnom stanju osoba sa Kosova, a koje su boravile u BiH po osnovu privremenog prihvata; Informaciju – broj predmeta – spisa, osoba koje su BiH državljanstvo stekle naturalizacijom, kao i Informaciju u vezi s pitanjem grijanja Zemaljskog muzeja BiH.

Predviđeno je i razmatranje zahtjeva Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za dostavom Informacije o primjeni Zakona o visokom obrazovanju BiH i aktivnostima na usklađivanju sa zakonima na nivou entiteta i kantona, s planom implementacije u prijelaznom period od šest mjeseci.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: