DF u Bugojnu
785

Vlatko Glavaš: HDZ u Srednjoj Bosni nikada nije ostao bez vlasti, ali je nažalost Srednja Bosna ostala bez Hrvata

Klix.ba
Vlatko Glavaš, nosilac liste DF-a za državni parlament za izborne jedinice Srednjobosanskog i Zeničko-dobojskog kantona, kazao je dana su Bugojnu da se Hrvati kao uostalom i drugi građani ovog kraja nalaze se pred povijesnim izborom.

"Pred izborom koji im je nametnut, pred izborom da li će zauvijek isčeznuti sa ovih prostora i otići sa svojih stoljetnih ognjišta u strano i nepoznato, ili će ovdje isčeznuti politika HDZ-a koja ih je dovela u tu poziciju i to iskušenje. Mi ćemo se truditi i boriti jer moramo da vratimo nadu ljudima u to da mogu opstati i živjeti na ovim prostorima. Kada HDZ govori o opstanku, budite uvjereni da jedino misle na svoj opstanak u vlasti. To nije procjena, to nam govori dosadašnje iskustvo", rekao je Glavaš.

On kaže da Hrvati Srednje Bosne sa HDZ-om očito gube i da mogu pobijediti samo ako Bosna i Hercegovina pobjeđuje.

"Ako pobjeđuje BiH pobjeđuju i Hrvati Srednje Bosne. Ako HDZ-ovu politiku pobijede Hrvati Srednje Bosne, pobjeđuje i Bosna i Hercegovina. Jedno bez drugog ne ide. Jedno bez drugog vodi ka propasti i nestanku. Stoga pozivam sve ljude, koji srcem vole našu domovinu, ljude koji vole svoje ognjište da izađu na izbore i kazne politiku koja nas je dovela na rub propasti i podrže politiku vizije i nade, politiku uzajamne saradnje i poštivanja, politiku koja ne dijeli nego ujedinjuje. Samo zajedno možemo pobijediti, i mi ćemo u tome uspjeti", poručio je Glavaš.