Naša stranka
0

"Vlasti u FBiH su krive za stanje u kojem su se našli radnici Krivaje"

FENA
Naša stranka smatra da je odluka o gašenju Krivaje 1884 iz Zavidovića pokazatelj ogromnog stepena korumpiranosti i nemarnosti vlasti u FBiH, koje su ponovo dovele u pitanje budućnost i egzistenciju skoro dvije hiljade radnika i njihovih porodica.

U saopćenju Naše stranke se navodi da su, uprkos odličnim preduslovima za razvoj proizvodnje u Krivaji, bazirane prije svega na kompetenciji njenih radnika, uspješnom tehnološkom procesu, sredstvima za proizvodnju i sirovinama, vlasti uspjele uništiti i ovo preuzeće pokazavši time svu svoju bahatost i nezainteresovanost za budućnost građana ove zemlje.

Naša stranka smatra da ovaj slučaj predstavlja jasan primjer rasula u kojem se nalazi aktuelna vlast, koja je, "usljed velike želje da na predstojećim općim izborima dođe do vlasti, potpuno obnevidjela te je pitanja od najveće važnosti apsolutno zapostavila, a sve podredila pohlepi za novim mandatima".

Stoga Naša stranka drži da je, zbog ovakvog odnosa, Vlada FBiH direktni krivac za stanje u kojem su se našli radnici Krivaje, te da će ona snositi najveću odgovornost za sve daljnje posljedice.

"Na kraju, najveću štetu koja će proizaći iz gašenja Krivaje predstavljat će raskid ugovora s ozbiljnim stranim patnerima, koje će biti jako teško animirati da sljedeći put dođu ulagati u BiH", navodi se u saopćenju Naše stranke.