|

Vlasti su poljoprivrednicima dužne još 4,5 miliona KM

Vlasti su poljoprivrednicima dužne još 4,5 miliona KM
2
S
SRNA
19.7.2013. u 16:37
7
komentara
2

dijeljenja
Vlasti su poljoprivrednicima dužne još 4,5 miliona KM Avdo Muslimović (Foto: Klix.ba)
Predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja Federacije BiH (FBiH) Avdo Muslimović izjavio je danas da poljoprivrednicima u FBiH treba isplatiti još 4,5 miliona KM podsticaja za prošlu godinu.
Muslimović je na konferenciji za novinare u Sarajevu pozdravio isplatu zaostalih podsticaja iz 2012. godine od oko 12 miliona KM, te istakao da ubuduće isplata podsticaja ne bi trebala ovoliko kasniti.

On smatra da bi isplatu za ovu godinu trebalo vršiti zakonom predviđenim intenzitetom, podsjetivši da su podsticaji poljoprivrednicima među prioritetima prema Zakonu o izvršenju budžeta FBiH.

Muslimović je pozvao Vladu FBiH na poštivanje tog, ali i ostalih zakona koji se odnose na podsticaje i razvoj poljoprivrede.

Koordinator Saveza Nedžad Bićo rekao je na konferenciji za novinare da je kašnjenje u isplati podsticaja najvećim dijelom uzrokovano činjenicom da resorna kantonalna ministarstva kasne sa dostavljanjem potrebne dokumentacije prema federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Bićo je ukazao i na problem da Vlada FBiH nije obavijestila kantone o rokovima za dostavljanje potrebne dokumentacije.

Predstavnici Saveza poljoprivrednih udruženja Federacije BiH najavili su danas da bi uskoro ponovo trebala početi kampanja za kupovinu i korištenje domaćih proizvoda u BiH.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...